Duyuru

Sarnıç: Ankara, ileride de Kosova’ya destek sunacak

Kosova Haberleri

  /   518   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Priştine, 27 Ekim 2008 (Kosovapress) saat 14:18

Sarniç: Ankaraja do të jetë edhe më tej një zë i fuqishëm mbështetës për Kosovën

 

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mustafa Sarnıç’a pazartesi günü veda ziyareti düzenledi.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı Sejdiu, Türkiye ile Kosova arasında dostluk ilişkilerinin daha da pekişmesine Maslahatgüzar Mustafa Sarnıç’ın yaptığı çalışmaları ve sunduğu katkılarını takdir etti.

 

‘Sizin burada bulunduğunuz dönem bizim için özel önem taşır. Bu dönemde Kosova Cumhuriyeti'nin  bağımsızlığı ilan edildi. Ki bu ülkeniz Türkiye tarafından da destek görerek, kabul edilmiştir’, dedi Cumhurbaşkanı Sejdiu. 

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sejdiu, Sarnıç’ın ileride de Kosova’nın bir dostu olarak kalacağına inandığını öne sürdü.

Kosova’dan duygularla ayrıldığını belirten Maslahatgüzar Mustafa Sarnıç, ileride de Ankara tarafından Kosova’ya destek sunulacağını öne sürdü. Bu destek dedi Sarnıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin BMÖ Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesiyle daha da etkili olacak.

 

Konuşmasının devamında Maslahatgüzar Sarnıç, Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti arasında var olan iyi ilişkilerin ileride daha da iyi olacağını öne sürerken, bunun böyle olması için iki ülkede iyiniyetin ve hazırlığın bulunduğunu belirtti.

İlkin T.C. Priştine Eşgüdüm Dairesi Başkanı olarak daha sonraları ise T.C. Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak Mustafa Sarnıç, Kosova’da bulunduğu 14 aylık çalışma süresini tamamlamış bulunuyor.       

  

Yorumlar