Duyuru

Sejdiu: Statü Hariç Belgrat’la Her Konu Görüşülebilir

Kosova Haberleri

  /   503   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, statü hariç, Kosova’ya ait tüm diğer konular üzerinde Belgrat ile görüşmelerin yapılabileceğini belirtti. Başkan Sejdiu bu sözleri bugün İsveç'in Kosova ve Makedonya Büyükelçisi Lars Freden ile görüşmesinde yaptı.

 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu bugün Kosova ve Makedonya’ya atanan İsveç Büyükelçisi Lars Freden ile görüştü. Büyükelçi Freden Başkan Sejdiu’ya İsveç’in Kosova bağımsızlığının tanınmasıyla ilgili güven mektubunu teslim etti.

İsveç Büyükelçisi Freden, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Avrupanın bir bölümü olduğu için ülkesinin  Kosova’nın başarısıyla ilgilendiğini söyledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Sejdiu, komşu ülke olarak Sırbistan’la görüşülmesi gereken konuların olduğunu, özellikle iki devlet arasında ekonomik, organize suçlara karşı mücadele ve diğer konuların ele alınacağı görüşmelerin yapılmasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin esneklik kazanmasında imkanların var olduğunu, ancak statü ve devlet strüktürü söz konusu olunca buna karşı olduğunu ve bu görüşmelerin  yeniden yapılmasının imkansız olduğunun altını çizdi..

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar