Duyuru

Thaçi: Kosova Kaderi 17 Şubatta Mühürlenmiştir

Kosova Haberleri

  /   447   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Belgrat-Priştine olası görüşmeler söylemlerini yorumlayan Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, 17 Şubatın Kosova kaderini mühürlediğini ve Sırbistan ile sadece eşit düzeyde görüşmelerin yapılabileceğini ifade etti.

 

Kosova Hükümetinin toplantısında bugün Başbakan Haşim Thaçi,  Priştine’nin Belgrat ile iki devletin ve halklarının  çıkarı konusunda eşit düzeyde görüşebileceğini belirtti. Başbakan Thaçi,  son günlerde Kosova-Sırbistan arasında  yeni müzakerlerin yapılabileceği haberleri ardından bu tutumunu bugün  bakanlar önünde tekrarladı. Thaçi, Sırbistan dahil, tüm komşu ülkeler ile iyi  ilişkilerin geliştirilmesi hazırlığını da teyit etti.

İtalya  ziyaretini de başarılı olarak değerlendiren Başbakan Thaçi, bu ziyarette Kosova için destek aldığını da vurguladı.,

Ekonomik konulara genelde odaklanan Hükümet toplantısında bugün, Kosova Post Telekomun özelleştirilmesi  işleminin de başlaması kararı alındı. Dolaysıyla bu işlem ile ilgili duyuruyu hazırlamak amacıyla  beş bakandan oluşan  bakanlar arası  komisyonun kurulması kararlaştırıldı.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar