Duyuru

Rexhepi: Hata, UNMİK strüktürleri tarafından yapıldı

Kosova Haberleri

  /   542   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Mitroviça, 31 Ekim 2008 (Kosovapress) saat 12:52

Rexhepi: Gabimi është bërë nga strukturat e UNMIK-ut

 

Mitroviça Belediye Meclisi Başkanı Bajram Rexhepi yaptığı bir konuşmasında, kenttaşlar kendi evlerini onarma hakkına sahiptirler, bu yüzden UNMİK izin istemekten çok, onlara yardımcı olmalıdır, dedi.

 

Dün Mitroviça’nın Suhodol köyünde iki grup Arnavut ile Sırp arasında çıkan kavga nedeniyle cuma günü, Güvenlik Komitesi’nde yer alan Mitroviça politik ve güvenlik stüktürleri temsilcileri acilen bir toplantı yaptı.

Duhodol köyünde ‘Kroi i Vitakut’ Semti’nde yaşayan bir Arnavut, evini onarmak istediği için yaklaşık olarak 60 kadar Sırplı tarafından işlere son vermesi istendi.

Dolayısıyla dün iki grup arasında bir kavga da yaşandı.

Olayla ilgili olarak Başkan Rexhepi yaptığı bir konuşmada, gerginliğin tırmanmaması için burada yaşayan Arnavut halkını serin kanlı olmalarına bir çağrı yaptı.

‘Söz konusu semtte yaşayan kenttaşlar, savaştan önce evlerini inşaa etmişlerdi. Savaş esnasında bu evler hasar gördü. Bu durumu gidermek amacıyla kenttaşlar şimdi kendi evlerini onarmak istiyor. Evlerini yaşamak için uygun bir hale getirmek istiyorlar. Bu onların temel hakkıdır. Dünyanın hiç bir yasası böyle bir şeyi engellemez’, dedi Rexhepi.

 

 

Yaptığı konuşmasında Rexhepi, bu konuda hata UNMİK strüktürleri tarafından yapılmıştır. UNMİK, polis görevlilerine emir vererek, onarılmak istenen evlerde çalışmaların durdurulması istedi.

UNMİK’e göre evlerin onarılabilmesi için çalışma izni aranmalıdır.

‘Biz UNMIK’ten tarafsız davranmasını istedik. Bunu isterken bazı tecrübelerimizi göz önünde bulundurduk’, dedi Rexhepi.   

  

Yorumlar