Duyuru

Thaçi: Seçimlerden Sonra da ABD’nin Kosova’ya Desteği Sürecek

Kosova Haberleri

  /   419   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, nihai safhaya giren ve 4 Kasım yarın düzenlenecek olan ABD Başkanlık seçimlerini selamladı. Thaçi, Amerika yanlısı bir halkın Başbakanı olmaktan gurur duyduğunu da ifade etti.

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi,  Amerika Birleşik Devletlerinde Başkanlık seçimlerinin yapılmasından bir gün önce verdiği demeçte, Kosova’yı destekleyen ABD’nin  tüm yönetimlerine  teşekkürlerini ifade etti. Bu vesileyle Thaçi, eski ABD Başkanı George Bush’tan başlayarak, başkan Bil Clinton ve günümüzdeki Amerika Başkanı George Bush yönetimine teşekkürlerini  dile getirerek, Amerika’nın bu desteğinin hiçbir zaman başkanlar isimlerine bağlı olmadığını, aksine  bunun Amerika halkının desteği olduğunu vurguladı. Kosova halkının ABD’nin bugüne kadar yaptıklarına minnettar olduğunu belirten Başbakan Thaçi, Amerika yanlısı bir halkın Başbakanı olmaktan gurur duyduğunu da ifade etti.

Thaçi, yarın düzenlenecek olan seçimlerde yengiyi kim kazanırsa kazansın Amerika’nın Kosova’ya desteğinin gölgeye düşürülmeyeceğini de ileri sürdü.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar