Duyuru

Dnevnik: EULEX 2 Aralıkta Kosova’da Çalışmasına Başlıyor

Dünyadan Haberler

  /   319   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  


 

 

Priştine-Brüksel-New York yönünde yapılan müzakere sonuçlarına bağlı olmadan EULEX misyonu 2 Aralık gününde Kosova’da çalışmalarına başlıyacak. Bu haberi Brüksel kayn aklarına dayanarak Novi Sad’ın “Dnevnik” gazetesi bildirimektedir.


 
 

Aynı gazete, New Tork’ta eğer bir anlaşmaya varılmazsa,  EULEX’in 2 Aralık gününde Kosova’nın Arnavut yerleşim yerlerinde faaliyetine başlayacağını,  Kosova’nın kuzey bölümünde ve Sırp yerleşim yerlerinde   UNMİK’in  çalışmasına devam edeceğini belirtiyor.

“Dnevnik” gazetesi, Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu’ya  gönderilecek  ve 2 Aralık gününde misyonun çalışmasına yeşil ışığın verileceğinin  belirtildiği AB Üst Düzey Temsilcisi Havier Solana’nın mektubuna sahip olduğunu da  belirtti. Mektupta, Solana, kendisi tarafından iznin verilmesinden sonra,  AB’nin  yargı ve polise ait misyonunu EULEX Şefinin lanse edeceğini belirtmektedir.

“Dnevnik” gazetesi aynı zamanda  BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından hazırlanan ve  ilerdeki günlerde  Güvenlik Konseyine sunacağı  raporu da sayfalarına getiriyor. Bu raporda,  Kosovalı Sırpların Birleşmiş Milletler  garantisi altına alınacağı vurgulanıyor.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar