Duyuru

Belgrad: Mayıs seçimleri Kosova'daki Sırp seçmenleri de kapsayacak

Sırbistan - Sırbistan

  /   488   /   01 Ocak 2014, Çarşamba

 Yazdır

  

PRİŞTİNE, Kosova -- Sırbistan'ın Kosova Bakanı Slobodan Samarciç Kosovalı Sırpların Sırbistan'da yapılacak 11 Mayıs parlamento ve yerel seçimlerinde oy kullanabileceklerini söyledi. Mitrovica ve Kosova'daki diğer Sırp enklavlarına 31 Mart Pazartesi günü yaptığı ziyarette Samarciç, hükümetin seçimlerin nasıl düzenleneceğine ilişkin bir karar çıkaracağını söyledi. Bakan, önceki seçimlerde olduğu gibi hükümetin seçimleri gerçekleştirmek için UNMIK'e talepte bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu fikre karşı çıktı. Seydiu, "Kosova kimseye seçim tabanı olarak hizmet etmeyecektir." dedi.

Bu arada Mitroviça'da bir grup etnik Arnavut'un Pazartesi günü Brsani mahallesi yakınlarında Sırplara ateş etmesi sonrasında bölünmüş kentte durum gerginliğini koruyor. Olay yerinde kalabalık bir Sırp grubu toplanmasına karşın çatışma bildirilmedi. Yerel Sırplar ardından KFOR temsilcileriyle görüşerek güvenliklerine dair güvence aldılar. (Danas, Politika - 01/04/08; Beta, Tanjug, B92, RTK, Telegrafi, QIK, Reuters - 31/03/08)
 

  

Yorumlar