Duyuru

Koştunica: Sırbistan Aşama Aşama Bağımsızlığı Tanıyan Tarafa Kaymaya Başlıyor

Sırbistan

  /   369   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 


Sırbistan Demokrat Partisi ve eski Sırbistan Başbakanı Vojislav Koştunica “Sırbistan’ın kötü yönetilmesinden dolayı her geçen gün Kosova’yı tanıyanlarla ortak oluyor” dedi.


 

 

Pink televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Koştunica Sırbistan’ın 29 Nisan’da Avrupa Birliği ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nı imzaladığı tarihten bu yana aşama aşama Kosova’yı tanıyanlar tarafına kaymaya başladığını ileri sürdü.

 

Koştunica konuşmasında Sırbistan’ın Kosova konusunda tavizkar politikalarını eleştirdi ve “İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzalandıktan bu yana Sırbistan aşama aşama bağımsızlığı tanıyanlar tarafına kaymaya başladı, ki o taraflar her fırsatta bağımsız Kosova devletinin AB üyesi olması gerektiğini vurguluyorlar” dedi. .

 

Koştunica bağımsızlığın tanınması yolunda ikinci aşamanın EULEX’in yerleşmesi ile gerçekleştiğini ileri sürdü ve EULEX’in görevinin Kosova’yı bağımsız kılmak olduğunu söyledi.  

 

Koştunica sözlerini Avrupa Birliği ile Sırbistan ilişkilerine değinerek bitirdi. Sırp lider İsviçre ve Norveç’in de Avrupa Birliği ile iyi ilişkileri olduğuna dikkat çekti ve bu ülkelerin AB üyesi olmadıklarını vurguladı. Koştunica Sırbistan devletini AB için her istenilenin yapmaması çağrısında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar