Duyuru

Kermabon: EULEX Teknik Bir Misyondur

Kosova Haberleri

  /   400   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kermabon:  EULEX Teknik Bir Misyondur
 

 

EULEX Misyonu Şefi Yves de Kermabon, Avrupa Birliği misyonunun teknik nitelik taşıdığını ve Kosova statüsüyle alakalı olan konulara karışmadığını ifade etti. Kermabon 6 noktalık planın sorumlusunun da UNMİK olduğunu ileri sürdü.


 
 

Belgrat’ın “Danas” gazetesine verdiği bir demeçte, Kermabon, misyonun yasal temelinin Ortak Faaliyet olduğunu ve bu dokümanın, Kosova bağımsızlığını henüz tanımayan ülkeler de dahil olmak üzere  27 AB üye ülkesi tarafından onaylandığını belirtti.

EULEX’in  yasaları getirmek için Kosova’da bulunmadığına da işaret eden Kermabon, aksine bu misyonun  tüm vatandaşların  yararından olacak yasa hakimiyetinin uygulanmasına yardım sunmak görevi olduğunu kaydetti.

EULEX’in yegane yönetme zinciri var olduğunu da açıklayan Yves De Kermabon, bu misyon şefinin, AB Dış Siyaset ile Güvenlik Yüksek Temsilcisi Havier Solana aracılığıyla, misyon çalışmalarıyla ilgili Avrupa Birliği 27  üye ülkesine rapor sunmakla görevli olduğunu, AB Yüksek Temsilcisinin ise Misyonun işlevliği konusunda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a  rapor sunacağını  belirtti.

Demecinin devamında EULEX misyonu şefi Kermabon, BM ve Blgrat’ın uzlaştıkları altı noktalık planın sorumlusunun UNMİK olduğunun da altını çizdi.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar