Duyuru

EULEX başkanı: Belgrad'da yakında büro açılacak

Kosova Haberleri

  /   414   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- EULEX başkanı Yves de Kermabon 14 Aralık Pazar günü yakında Belgrad'da bir EULEX bürosu açılacağını söyledi. Peja kentine ziyareti sırasında konuşan de Kermabon, "Europol gibi misyonlarla Kosova'nın dışında da birlikte çalışabilmek için, [Kosova] çevresindeki bütün ülkelerle bağlantılarımız olması gerekiyor." dedi.

Ayrı bir gelişmede Pazar günü, Kosova İçişleri Bakanı Zenun Payaziti EULEX misyonunun kuzeydeki Sırplarla Kosova kurumları arasında köprü vazifesi göreceğini söyledi. Amerika'nın Sesi'ne verdiği demeçte Payaziti, uluslararası sivil varlıkla ilgili başka olay yaşanmayacağı ve halkın en çok ihtiyacı olan şeyin hukuk ve düzenin üstünlüğü olduğunu kaydetti.

Cumartesi günü, eski UNMIK başkanı Soren Jessen-Petersen de duruma ağırlığını koydu. Jessen-Petersen, EULEX'in BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği altı maddeli bir plana dayanarak göreve başlamasına rağmen, 27 AB üye ülkesinin 22'sinin Kosova'nın bağımsızlığını tanımış olması nedeniyle tarafsız statüde olamayacağını söyledi. (Zeri, Koha Ditore - 15/12/08; Telegrafi, TV 21, Top Channel - 14/12/08; Kohavision, Telegrafi, RTK, QIK - 12/12/08) SETIMES 

  

Yorumlar