Duyuru

Thaçi: Paralel Yönetimler Ortadan Kalkacak

Kosova Haberleri

  /   402   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Başbakan Haşim Thaçi Hür Avrupa Radyosuna verdiği demeçte Güvenlik konseyi’nde kabul edilen 6 maddelik planın Kosova için öneminin olmadığını açıkladı. Başbakan hızlı bir şekilde Kuzey Mitroviça’da yönetimi Kosova kurumlarının alacağını belirtti.


 
 

 

Başbakan Hashim Thaçi yaptığı açıklamada Sırbistan ile Birleşmiş Milletler arasında uzlaşılıp hazırlanan 6 maddelik planın Kosova için bir önemi olmadığını ifade etti. Başbakan ayrıca Kosova’nın kuzeyinde yönetimi aşama aşama önce EULEX’in daha sonra Kosova kurumlarının alacağını söyledi.

 

 

Thaçi “6 maddelik plan mevcut değil, ne masada ne de siyasilerin sözlüklerinde böyle bir plan var, o bizim önceliğimiz değil” dedi.

 

Konuşmasının devamında Başbakan Thaçi Kosova kurumlarının Marthi Ahtisari paketin, ve Kosova anayasasını önemsediklerini vurgulayarak 6 maddelik planın günlük uygulamada görülmediğini belirtti.

 

Kuzey Mitroviça’daki uygulamalara değinen Thaçi “9 senelik bir gecikmeden sonra Kuzey Mitroviça’da yönetimi uluslar arası güçler aldılar. Çok hızlı bir şekilde Kosova kurumları da orada faaliyete geçecek. Bundan böyle Kosova’da paralel ve legal olmayan yapılar bulunmayacak. Kosova Sırp topluluğu Kosova toplumuyla ve kurumlarıyla bütünleşecek” dedi.

kosova haber 

  

Yorumlar