Duyuru

Bakoyanni: Kosova’nın Bağımsızlığı Konusunda Tutumumuz Değişmedi

Yunanistan

  /   654   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


Bakoyanni: Kosova’nın Bağımsızlığı Konusunda Tutumumuz Değişmedi
 

 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni bugün Belgrat’ta temaslarda bulunacak. Bakoyanni Belgrat’tan sonra Priştine’ye gelip Başkan Fatmir Sejdiu ile görüşecek.


 
 

 

Belgrat’a gelmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada Bakoyanni, Yunanistan’ın Kosova bağımsızlığı hakkındaki tutumunun değişmediğini söyledi. Bakoyanni açıklamasında “Bizim bu konu hakkındaki tutumumuz aynıdır. Yunanistan kendi dış politikasını kendi çıkarı doğrultusunda, uluslar arası hukuku, bölge istikrarını ve Avrupa Birliği’ni dikkate alarak belirler” dedi.  
 
Bir gazetecinin Bakoyanni’ye Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç’in Kosova bağımsızlığı hakkındaki görüşlerinin Uluslar arası Adalet Divanı’na göndermeleri talebini hatırlatması üzerine Bakoyanni “Benim devletim Kosova’nın bağımsızlığının uluslar arası hukuka uygun olup olmadığı konusunda Uluslar arası Adalet Divanı’ndan görüş istenmesine dair Sırbistan’ın yapmış olduğu talebi BM Genel Kurulu’nda destekledi” dedi.

 

Yunan bakan sözlerine “Biz bölgede barış ve istikrarın hüküm sürmesi için ortaya atılan her öneriyi dikkate alıyoruz. Bizim en büyük amacımız bölgede tansiyonun yükselmesine sebep olabilecek durumlardan kaçmaktır” dedi. 

 
 
 
 
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni yarın Priştine'ye geçecek ve Kosova başkanı Fatmir Sejdiu ile Başbakan Hashim Thaçi ile görüşecek.
kosova haber
 

 

  

Yorumlar