Duyuru

Pack: Merkeziyet Süreci Devam Etmeli

Kosova Haberleri

  /   442   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Pack: Merkeziyet Süreci Devam Etmeli
 

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile görüşmesinden sonra demeç veren Avrupa Parlamentosu milletvekili Doris Pack, merkeziyet sürecinin devam etmesi gerektiğini, ancak bunun için Belgrat’ın da rızasının gerekli olduğunu belirtti.


 
 

Avrupa Parlamentosu milletvekili Doris Pack,  merkeziyetin uygulanması için Kosova Hükümeti yanısıra, bu süreci  Kosovalı Sırpların kabul etmesini ikna etmesi için Belgrat’ın da angaje olması gerektiğini ileri sürdü.

Doris Pack,  aynı zamanda  bağımsızlığın ilanından bu yana Kosova’da ilerlemenin kaydedildiğini, fakat yapılması gereken daha çok işin olduğunu da ifade etti.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi de  Hükümetin,  Avrupa Birliği ile  fizibilite programının yapılması beklenen bu yılın  Eylül ayına kadar  kendine düşen görevleri yerine getireceğini açıkladı.

 

Kosova ziyaretinde bulunan Doris Pack yönetimindeki Avrupa Parlamentosu heyetinin bugün Kosova Parlamentosu ile  sırasıyla ikinci toplantısı düzenleniyor. Bu toplantı yanısıra, Avrupa Parlamentosu milletvekiller heyeti,  Kosova Cumhuriyetinin diğer üst düzey yöneticileriyle de temaslarda bulunacak.

Enstitülerin işlevliği,  Kosova’da siyasi ile ekonomik durum, mahkemelerde durum, topluluklar ve azınlıkların hakları ile AB’ye bütünleşme  alanında yöresel işbirliği, görüşmelerde ele alınacak olan ana konuları oluşturacak. Görüşmeler sonunda ortak bir bildirgenin onaylanması bekleniyor.

 

kosova haber 

  

Yorumlar