Duyuru

Krasniqi: Kosova Devletinin Tanınmasında Türkiye’nin Etkisi Büyük

Kosova Haberleri

  /   442   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

23 Nisan Bayramı dolaysıyla Kosova’ya gelen TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ve beraberindeki heyet bugün Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniçi ile görüşmesinde, Türkiye’nin desteği, özellikle de bağımsızlığın tanınmasında etkisi takdir edildi.


 
 

Görüşmelerden sonra Meclis Başkanı Jakup Krasniçi de yaptığı açıklamada, Kosova’nın devlet olarak İslam ülkeleri tarafından tanınmasında Türkiye’nin rolü ve etkisi için teşekkür ederek, özellikle Suudi Arabistan’dan gelen son tanımada Türkiye’nin etkisi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin gelecek faaliyetiyle Kosova’nın tanınmasında dünyanın diğer ülkelerine de etkisi olacağına inandığını belirten Krasniçi, konuşmasının devamında iki ülke ilişkilerini çok olumlu değerlendirdi ve daha önce işbirliği memorandumunun imzalandığını da hatırlatarak, bu işbirliğin ilerde daha da artacağını öne sürdü. Meclis Başkanı Jakup Krasniçi aynı zamanda Türkiye’nin Kosova’da daha fazla yatırım yapması için imkânların var olduğunu da vurguladı.

 


 

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil de yaptığı açıklamada, Kosova bağımsızlığının ilanından sonra Türkiye’nin, başka ülkeler tarafından bağımsızlığın tanınmasında kendine düşen görevleri yerine getirdiğini belirtti. Tarih boyunca Türkler ve Arnavutların iç içe yaşadıklarını söyleyen Pakdil, çok dilli ve çok dinli bir Kosova’nın ilerde başarıya ulaşacağına inandığını belirtti. Pakdil, Kosova’ya tarihten miras kalan kültürel mirasın çok iyi korunacağına da inandığını belirterek, Kosova Cumhuriyetinin değişik etnik ve dini gruplar içerisinde barışçıl bir havayı teneffüs edeceğini de ileri sürdü. TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kosova ve Türkiye Meclisleri arasındaki ilişkilere de değinirken, bu ilişkilerin bundan sonraki aşamada geliştirilip ilerletileceğine inandığını vurguladı.

kosova haber


 

  

Yorumlar