Duyuru

Biden: Kosova Bağımsızlığından Geriye Dönüş Yok

Kosova Haberleri

  /   399   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova birliğinin korunması ABD için mutlak bir konudur. Toprak bütünlüğünün korunması ise ABD-nin asla geçemeyeceği bir çizgidir”. Bu açıklamayı ABD Asbaşkanı Joseph Biden Priştine’de Başkan Seydiu ve Başbakan Thaçi ile i görüşmesinden sonra yaptı.


 
 

Toprak bütünlüğünün korunması ve çok etnikli bir toplumun oluşturulması gereğine işaret eden Amerikalı yüksek konuk, Kosova konusundaki Amerikan tutumunu yinelerken, Kosova bağımsızlığının geri dönüşü olmayan bir yol olduğunu vurguladı. Biden, Kosova hükümetinin de büyük bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Kosova Başkanı Fatmir Seydiu, Kosova’nın özgürlüğü, istikrarlığı ve gelişmesinde ABD-in sunduğu destekleri için, Kosova enstitüleri ile halkının şükranlarını ifade etti. Başkan Seydiu konuşmasını “Tanrı Amerika’yı Kutsasın” (God bless America) sözleriyle tamamladı.
Başbakan Haşim Thaçi ise, gazeteciler önünde yaptığı açıklamasında, Biden’in ziyaretinin Kosova halkı için özel bir önem taşıdığını belirterek, ABD ve Kosova arasındaki ilişki ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi açısından önemli mesajı da içeriyor" şeklinde konuştu.

kosova haber 

  

Yorumlar