Duyuru

Biden: Kosova Konusunda Uzlaşmıyoruz

Sırbistan

  /   378   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Biden: Kosova Konusunda Uzlaşmıyoruz
 

 

“Kosova konusunda uzlaşmadığımızda uzlaşıyorum” bu açıklamayı ABD Asbaşkanı Jozef Biden, dün Sırbistan Başkanı Boris Tadiç ile görüşmesinden sonra yaptı.

 
 

Belgrat ziyaretini dün gerçekleştiren ABD Asbaşkanı Jozef Biden Sırbistan Başkanı Boris Tadiç ile göz göze bir saat süreli görüşmede bulundu.

Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Jozef  Biden, ABD’nin Sırbistan ile işbirliğini geliştirmeyi istediği ve Washington’un Sırbistan’ın Avrupa Birliği üyeliğini desteklediği  net mesaj ile Belgrat’a geldiğini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Sırbistan’ın Kosova’yı tanımasını beklemiyor. Bu, Sırbistan’ın AB üyeliğine kabul edilmesi için ABD desteğinde önkoşul değildir şeklinde konuşan Joe Biden, ABD’nin bundan böyle de Kosova’da Sırpların olası en geniş korunmaya sahip olmalarında ısrar etmeye devam edeceğini ve Sırbistan’dan Kosova’da Avrupa Birliği ile diğer uluslararası etmenler ile işbirliği yapmasını beklediğini ileri sürdü.

Kosova konusunda uzlaşmadığımızı söyleyebiliriz, ancak birbirimizden haklı beklentiler olmalıdır diyen Biden,  Belgrat’tan Lahey suçlularının tutuklanmasında her çeşit çabayı sarf etmesini beklediğini de vurguladı.

Sırbistan Başkanı Boris Tadiç te yaptığı açıklamada, bu görüşmenin açık ve çok verimli olduğunu belirterek,  bu görüşmelerin Sırbistan ve Batı Balkanlara karşı Amerikan politikasında yeni bir dönemin başlamasına katkıda bulunacağı inancını dile getirdi.

Başkan Tadiç bu fırsatta da Kosova bağımsızlığı ilanının uluslararası hukukun ihlalini oluşturduğu konusunda Sırbistan tutumunu yineleyerek,  Sırbistan’ın Kosova’yı tanımadığını ve hiçbir zaman tanımayacağının da altını çizerek vurguladı.

kosova haber 

  

Yorumlar