Duyuru

USAID: Seçimler Arnavutluk'un önündeki en önemli olay

Arnavutluk Haberleri

  /   342   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

 

TİRAN, Arnavutluk -- USAID'in Arnavutluk Heyet Başkanı Roberta Mahoney 20 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, gelecak ay yapılacak seçimlerin ülkenin AB üyelik sürecinde ilerlemesinin başlıca koşulu olduğu için Arnavutluk'un önündeki en önemli olay olduğunu söyledi. Mahoney, "Seçimler önemli bir sınavdır. Arnavutluk, özgür ve adil bir seçim düzenleyebileceğini göstermek zorundadır." dedi.

Ayrı bir gelişmede Çarşamba günü, AGİT'in Tiran Büyükelçisi Robert Bosch seçimlerin öneminin altını çizerek adil ve şeffaf olmalarını beklediğini söyledi. AGİT, AB tarafından görevlendirilen 100 kişiye ek olarak süreci izlemek için 400 gözlemci gönderiyor.

Diğer yandan Çarşamba günü, ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) genel başkanı Edi Rama 140 SP'li milletvekiili adayından oluşan bir liste sundu. Rama, listede yer almamasını, Tiran belediye başkanı olarak sürdürdüğü görev veya "müstakbel başbakanlık görevi" ile çelişki oluşturabileceği için, "parlamentoda boş bir sandalye olmasını" istemediği şeklinde açıkladı. (VoA, Balkan Web, Ora News, Top Channel, Shekulli, Klan, Vizion+ - 20/05/09) setimes 

  

Yorumlar