Duyuru

Erdoğan: Balkanlar’dan Kopmadık, Kopmayacağız

Türkiye Haberleri

  /   509   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Erdoğan: Balkanlar’dan Kopmadık, Kopmayacağız
 

 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa İl Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin Dış Politikası’nda yeni açılımlardan bahsederken “Biz Balkanları unutmadık, onlardan kopmadık, kopmayacağız” dedi.


 
 

 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’daki konuşmasında iç ve dış politika konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu. Ermenistan-Azerbaycan gerginliğine değinen Erdoğan, son dönemdeki Türkiye’nin yaklaşımına dair açıklamalarda bulundu.  
 
Erdoğan “Korkak değil cesaretli dış politika, savaşla değil, diplomasiyle” sorunlara çözüm aranması gerektiğini söylerken örnek olarak Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik tutumunu gösterdi.  
 
Erdoğan Türkiye’nin yeni dönemde sadece bir bölgeyle değil, her bölgeyle iyi ilişkiler kurmaya ve yakın olmaya çalıştığını belirterek “Azerbaycan'la olan yakın ilişkimizi Balkanlarda da yürütüyoruz. Balkanlara gittiğinizde Türkiye'nin nasıl adımlar attığını görürsünüz. Yunanistan'da bile bunu görürsünüz. Gidiniz Kosova'ya bunu görürsünüz. Balkanların her yerinde bu sesi görürsünüz niçin çünkü biz Balkanları yalnız bırakmadık. Oradaki çalışmalarımızı hala sürdürüyoruz. Çünkü oralarda tarihimiz var. Onlardan kopmadık kopmayacağız” dedi.

kosova haber 

  

Yorumlar