Duyuru

Ahtisari: Kosova Herkesin Yaşayacağı İstikrarlı Bir Devlet Olmalı

Kosova Haberleri

  /   483   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Ahtisari: Kosova Herkesin Yaşayacağı İstikrarlı Bir Devlet Olmalı
 

 

Ekonomik kalkınma Kosova’nın önceliği olmalıdır. Kosova, yaşamın sürdürüleceği istikrarlı bir devlet olmalıdır. Bu açıklamaları bugün BM eski baş müzakerecisi Marti Ahtisaari Priştine’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşmesinde yaptı.


 
 

Ahtisaari, Kosova’nın bağımsız bir devlet olduğunu ve öyle kalacağını, ancak herkesin ekonomi kalkınma alanında angaje olması gerektiğini vurguladı. Kosova statüsüne ait baş müzakereci Marti Ahtisaari, bu fırsatta Sırbistan’ın söylediklerine uymamaları, aksine Kosova’nın ekonomi kalkınmasında angaje olmaya herkesi çağırdı. Dış Politika Kulübü tarafından örgütlenen bu toplantıda, Marti Ahtisaari, Kosova için şimdi her şeyden çok yeni iş yerlerinin açılması ve ekonomi kalkınmanın önemli olduğunu hatırlatarak, bu iki önemli hedef yerine getirildiğinde her şeyin yerli yerine oturacağını ileri sürdü. Ahtisaari’nin Yardımcısı Albert Rohan da Kosova’nın kendi pozisyonunu ekonomi kalkınma ve kurumların şeffaflığı ile güçlendireceğini belirtti.

Bu toplantıya katılan Uluslararası Sivil Ofisi Şefi Pieter Feith te Anayasanın Kosova’da uygulanmasından konuşurken, bu konuda genelde Sırpların yaşadığı kuzey bölümde sorun yaşandığına işaret etti.

 

kosova haber 

  

Yorumlar