Duyuru

Jeremiç: Sırbistan’ın Delilleri Daha Güçlü!

Sırbistan

  /   422   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

Jeremiç: Sırbistan’ın Delilleri Daha Güçlü!

 

 

 

Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç dün yaptığı açıklamada Uluslararası Adalet Divanı’nda görüşülen Kosova’nın bağımsızlığı konusunda Sırbistan’ın delillerinin daha iyi olduğunu iddia etti.


 

 

 

Jeremiç açıklamasında Sırbistan’ın bu güçlü delillerini daha da güçlendirmek için önümüzdeki 9 ay içerisinde yeni bir atağa başlayacağını açıkladı. Jeremiç Sırbistan radyo televizyonu RTS’ye verdiği demeçte 30’dan fazla ülkenin görüş bildirdiğini ve delillerinin iyi olduğunu yineledi.

 

Jeremiç Sırbistan olarak bölgede ilişkilerini geliştirtmeye, Avrupa Birliği ile yakınlaşmaya ve toprak bütünlüğünü korumaya çalıştığını söyledi.

 

Daha önce Uluslar arası Adalet Divanı’na deliller sunan Kosova tarafı ise haklı olduğu düşüncesinde. Başbakan Yardımcısı Hajridin Kuqi daha öncelerde yaptığı açıklamada Kosova’nın çürütülemeyecek delillere sahip olduğunu ve Sırbistan’ın bunu anlaması gerektiğini söylemişti.

 

Bağımsızlığını 17 Şubat 2008 tarihinde ilan eden Kosova’nın bu kararını uluslararası alanda geçersiz kılmak için atağa geçen Sırbistan, konuyu BM Genel Kurulu’na taşımış, BM Genel Kurulu, konunun Uluslararası Adalet Divanı’nda görüşülmesine onay vermişti. Uluslar arası Adalet Divanı’nın tavsiye niteliğindeki kararının önümüzdeki sene açıklanması bekleniyor.

kosova haber 

  

Yorumlar