Duyuru

Kelmendi: İki Mahkeme Sistemini Kabul Etmiyoruz

Kosova Haberleri

  /   438   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Kelmendi: İki Mahkeme Sistemini Kabul Etmiyoruz
 

 

Kosova Adalet Bakanı Nekibe Kelmendi, EULEX’in yegane adalet sistemini hiçe sayacak herhangi bir anlaşmayı imzalayacağına inanmadığını ifade etti.


 
 

EULEX’in Belgrat yönetimiyle gerçekleştirmekte olduğu görüşmeler hakkında Kosova Hükümetinin çok az bilgiye sahip olmasına rağmen, Adalet Bakanı Nekibe Kelmendi, EULEX’in  yegane adalet sistemini hiçe sayacak herhangi bir anlaşmayı imzalayacağına inanmadığını ifade etti.

 

“EULEX’in burada belirli rolü, belirli misyonu vardır ve bu misyon içerisinde kendi faaliyetleri için kendisi sorumluluk taşır” şeklinde konuşan Nekibe Kelmendi, Kosova Hükümeti, Başkanlığı ve Kosova Meclisi olarak iki mahkeme sistemini kabul etmediklerini belirtti.

 

Priştine’deki EULEX yetkililerinin, Belgrat ile birkaç teknik anlaşmayı tercih ettiklerini ifade etmeleri ardından resmi Belgrat EULEX ile herhangi bir anlaşmanın söz konusu olduğunu yalanladı. Belgrat, Sırp yargıçlarının iş yerlerine dönmeleri için EULEX’ten, Kosova Cumhuriyeti yasa hükümlerini değil, UNMİK yasa hükümlerini uygulamasını istemektedir.

 

Adalet Bakanı Nekibe Kelmendi, EULEX’in bu paralel mahkemeler konusunda Belgrat ile hiçbir şekilde uzlaşmayacağına ve yegane adalet sistemini riske atmayacağına inandığını söyledi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar