Duyuru

Bildt: Dönem Başkanlığımızda AB Dışı Ülkelere Önem Vereceğiz

Dünyadan Haberler

  /   210   /   07 Temmuz 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Bildt: Dönem Başkanlığımızda AB Dışı Ülkelere Önem Vereceğiz
 

 

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu’nda konuştu.AB İsveç Dönem Başkanlığı önceliklerini anlatan Bildt, Kosova dahil AB dışındaki ülkelerle ilişkileri geliştireceklerini söyledi.


 
 

 

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt AP Dış İlişkiler Komisyonundaki açıklamasında iklim sorunundan ekonomik krize, Filistin sorununda Kosova’ya kadar tüm konuları kapsayan bir değerlendirmede bulundu.

 

 

Bildt özetle şunları söyledi ''AB Dönem başkanlığımızdaki önemli önceliklerimiz tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz ve ekonomik olarak da tehlike arz eden iklim değişiklikleriyle mücadele edecek çalışmalar yapmak olacak. Bugün dünya çok zor. Dünyamız hatta bir kaç yıl öncesine göre de daha tehlikeli. Büyük bir ekonomik kriz içindeyiz.Rakamlarda kötümser.Tabi ki bunların siyasi sonuçları da olacak. AB’nin bugünkü istikrarlı yapısı çok önemli. Filistin’den Penjab’a kadar bulunan bölgede tansiyon yüksek. Berlin duvarının yıkılması sonrası, Avrupa sorunlara yaklaşımında başarı sağladı.Genişleme ve Avro sayesinde Avrupa’da istikrar ve güvenlik tesis edildi.Transatlantik bağlamında ABD ile ilişkilere önem vereceğiz. Vizyoner bir insanım bunu da seviyorum. AB kapısında brütal savaşlar oldu. Sırbistan ve Kosova’da AB’nin tüm kurumalarıyla birlik ve dayanışma içerisinde olmayı umuyoruz. AB üyesi ve üye olmaya aday ülkelerle bir bütün halinde hareket etmek ve birleştirici olmak istiyoruz.İsveç’in başkanlık döneminde, Rusya, Kosova, Bosna-Hersek, Afganistan, Pakistan ile ilişkileri geliştireceğiz. Aday ülkelerin de sürece katkı koyması ve üye olmasıyla ekonomik kalkınmanın daha kolay olacağını düşünüyoruz”.

 

kosova haber 

  

Yorumlar