Duyuru

Davutoğlu:Balkanlar Tek Bayrak Altında Toplanacak

Türkiye Haberleri

  /   828   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin vizyonunun Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne tamamen entegre olması olduğunu belirterek, N''Belgrad'daki, Üsküp'teki, Saraybosna'daki, İstanbul'daki ve Edirne'deki tarihi yerlerimiz bir gün Avrupa Birliği'nin bayrağı altında bir kez daha birleşecektir'' dedi.

Davutoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da baş başa üçlü toplantı yaptı.

Toplantının ardından Davutoğlu, Yeremiç ve Moratinos, basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, Avrupa ile Balkanlar konusunda Türkiye, Sırbistan ve İspanya'nın ortak vizyona sahip olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Son 6 ayda Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç ile 12 kez buluştuklarını ve her seferinde Batı Balkanlar'ı ''barışçıl ve emin bir bölge'' olarak nitelendirdiklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Sırbistan bölgedeki barış ve emniyetin sağlanmasında anahtar ülkedir ve en önemli bölgesel faktörlerden biridir. Bugün 3 bakan olarak bir kez daha bu konularda aynı fikirde olduğumuzu gösterdik. Vizyonumuz, Balkanlar'ın Avrupa'ya tamamen entegre olmasıdır. Ve Belgrad'daki, Üsküp'teki, Saraybosna'daki, İstanbul'daki, Edirne'deki tarihi yerlerimiz bir gün Avrupa Birliği'nin bayrağı altında bir kez daha birleşecektir. Türkiye olarak İspanya gibi Balkanlar'ın AB'ye giden yolunu destekliyoruz. Geleceğin emniyeti için buradaki ülkelerin NATO'ya üye olması çok büyük önem taşır.''

Estonya'nın başkenti Talin'de yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısına da değinen Davutoğlu, N''İspanya ile beraber Bosna-Hersek'in NATO üyeliğine girişini destekleyeceğiz'' dedi.

Bakan Davutoğlu, bugün gerçekleştirdikleri toplantının devamını İstanbul ve Madrid'de yapacakları umudunu dile getirdi.

Kaynak: AA

  

Yorumlar