Duyuru

Feith: Hükümette Yeni Uzaklaştırmalar Olabilir

Kosova Haberleri

  /   476   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Uluslararası Sivil Ofisi Şefi Pieter Feith, isim vermeden, Kosova Hükümetinde birkaç bakanın daha değiştirileceğine ihtimal verdi. Feith, bu doğrultuda yeni gelişmelerin en kısa zamanda beklenebileceğini söyledi.

 

Priştine’de Amerikan Üniversitesi öğrencilerine verdiği bir konferansta Pieter Feith,  Kosova’nın net bir Avrupa geleceği olduğunu ve Avrupa Birliğinin Kosova’yı gerek siyasi gerek te ekonomi olarak desteklemeye devam edeceğini söyledi. Faith, yolsuzluk nedeniyle bakanların görevden alınması ihtimalini de bildirdi.

 

Kosova’nın Avrupa perspektifi olduğunu belirten Faith, bu hedefe ulaşmak için Kosova kurumlarının çok çalışması gerektiğini de vurguladı.
Feith, Kosova’nın Avrupa ailesinin bölümü ne zaman olacağı konusunda bir tarih veremeyeceğini, çünkü bunun Kosova kurumlarının elinde olduğunu da ifade etti.

 

Kosova’nın geleceği konusunda iyimserliğini dile getiren Feith, bağımsızlığı şimdiye kadar 66 ülkenin tanıdığını ve bunun Kosova’nın Avrupa Birliğinde geleceği için iyimser olmasını sağladığını kaydetti.

 

Uluslararası Sivil Ofisi Şefi Pieter Feith, isim vermeden, Kosova Hükümetinde birkaç bakanın daha değiştirileceğine ihtimal verdi. Feith, bu doğrultuda yeni gelişmelerin en kısa zamanda beklenebileceğini söyledi.

 

Feith, “sabırlı olun ve en kısa zamanda bu doğrultuda gelişmeleri göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Kosova Haber

  

Yorumlar