Duyuru

Frattini: Kosova Avrupa Yolunda İlerlemeyi Hak Ediyor

Kosova Haberleri

  /   420   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 Vatandaşların serbest dolaşımından başlayarak, vizelerin kaldırılması ve AB ile serbest ticaret anlaşmaların imzalanmasına kadar, Kosova Avrupa yolunda ilerlemeyi hak ediyor. Bu sözleri bugün İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile görüşmesinde söyledi.

 

Bu görüşmede Sarayova konferansına katılım ve İtalya’nın desteği de ele alındı.

 

İtalya Diplomasi Şefi Frattini, yakında Priştine ve Belgrat arasında müzakerenin olacağını ve Sarayova konferansının bu görüşme için bir başlangıcı oluşturacağını belirtti. Frattini bu konferansta onurlu ve eşit temsil edilmenin olacağını da söyledi.

 

Frattini, Avrupa Birliğinin de teşvik ettiği Kosova ve Sırbistan arasında yapıcı bir diyalog yolunun olması gerektiğini de vurguladı.

 

İtalya Diplomasi Şefi Avrupa’ya entegre olması ve vize liberalleşmesi sürecinde ülkesinin Kosova için desteğini de teyit etti.

 

 Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu da İtalya'nın Kosova’ya sunduğu sürekli desteği için Frattini’ye teşekkür etti. Başkan Sejdiu bu görüşmede İtalyalı konuğu, etnik ayrım yapmaksızın ülkenin iyiliği için Kosova kurumları ve vatandaşlarının yaptığından da bilgi verdiğini açıkladı.

 

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi de ülke ziyaretinde bulunan İtalya Diplomasi Şefi Franco Frattini’yi kabul etti. Kosova ve yörede gelişmeler ve iki ülke arasında işbirliği görüşmenin odak noktasını oluşturdu. Bu görüşmede Başbakan Hashim Thaçi, devlet imarı sürecinde Kosova’ya sunduğu destek ve angajeliği için İtalya Hükümetine teşekkür etti.


İtalya Diplomasi şefi bugün aynı zamanda Kosova Dışişleri Bakanı Skender Hyseni ile de temaslarda bulundu.


Frattini, Belgrat ziyareti ardından Kosova’ya geldi. 

Kosova Haber

  

Yorumlar