Duyuru

İş dünyası: İngiliz şirketi Makedonya'ya 55 milyon avroluk yatırım yaptı

Makedonya

  /   810   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Makedonya'ya, bir İngiliz oto yedek parça fabrikası tarafından 55 milyon avroluk yatırım yapıldı. Bu haftaki haberlerde ayrıca: Karadağ Ekonomik Kalkınma Bakanlığı heyeti Fransa'yı ziyaret etti ve Tiran'da Bulgar-Arnavut ticaret konferansı düzenlendi.

photo

İngiliz Johnson Matthey firması, Pınarcık sanayi bölgesindeki oto yedek parça fabrikası kurma projelerini 14 Mayıs Çarşamba günü sundu. [Tomislav Georgiev]

İngiliz Johnson Matthey firması Makedonya'da gerçekleştireceği 55 milyon avroluk yatırım projesini 14 Mayıs Çarşamba günü sundu. Oto yedek parça fabrikası 250 yeni iş yaratacak ve inşaatın iki ila üç hafta içinde başlaması bekleniyor. Fabrikanın bir yıl içinde açılması bekleniyor.

***

Karadağ Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'ndan Bakan Branimir Gvozdenoviç başkanlığındaki bir heyet, iki günlük Fransa ziyaretine 14 Mayıs Çarşamba günü başladı. Devlet Bakanı Ann-Marie Idrac ile bir araya gelen heyet, Karadağ'daki yatırım olanaklarını konu alan ve Fransız işadamlarına Karadağ'daki iş ortamı ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verilen bir foruma katıldı.

***

Tiran, 14 Mayıs Çarşamba günü Bulgaristan ile Arnavutluk arasındaki ticari ilişkileri geliştirme konulu bir konferansa ev sahipliği yaptı. Bulgaristan'ın Tiran Büyükelçiliği, Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan'ın İlk Yatırım Bankası tarafından başlatılan girişimde iki ülke arasındaki yatırım olanakları el alındı.

***

IMF Arnavutluk hükümetini artan kamu borçları hakkında uyarıyor ve ülkedeki iş ortamının iyileştirilmesi yönünde çağrıda bulunuyor. IMF'nin Arnavutluk ofisine göre hükümet artan dış borçları izlemeli ve uygulaması kolay bir mali sistem oluşturmalı.

***

Türkiye, IMF yönetim kurulunun ülkenin üç yıla yayılan 10 milyar dolarlık stand-by kredisinin son gözden geçirmesini tamamlamaları sonrasında, IMF stand-by programını 10 Mayıs Cumartesi günü tamamladı. Gözden geçirmenin tamamlanması Türkiye'ye düzenleme kapsamında yer alan yaklaşık 3,65 milyar dolarlık bakiyeyi hemen çekme olanağı sağlıyor.http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/tr/features/setimes/roundup/2008/05/16/roundup-bs-03

***

Dünya Bankası, Hırvat makamlarının gerekli şartları tamamlaması sonrasında İkinci Programlı Uyum Kredisi kapsamında yer alan 100 milyon avroluk bir dilimi onayladı. Hükümet ortak şirket tescil numarasıyla ilgili bir tasarıyı parlamentoya gönderdi. Yeni yasayla ayrı şirket ve vergi kayıt numaraları tek bir kimlik numarasında birleştirilecek. 

  

Yorumlar