Duyuru

Surroi: Kosova Sırbistan Arasında Gizli Görüşmeler Hazırlanıyor

Kosova Haberleri

  /   433   /   28 Ağustos 2014, Perşembe

 Yazdır

  

 

surroiUluslararası camia gizli kalacak Kosova ve Sırbistan arasında yeni müzakerelere hazırlanıyor. Kosovalı gazeteci ve analist Veton Surroi Üsküp’ün Alsat-M televizyonuna böyle bir demeç verdi.
Surroi, Batı Balkan yöresine istikrarsızlığın hala tehdidi oluşturduğunu, Kosova’nın ise “statüko” nedeniyle bu süreçlerde en büyük sorun olduğunu değerlendirdi.
Veton Surroi,“Her zaman olduğu gibi, şimdiki durumda da Sırbistan’ın Kosova bağımsızlığına kendi siyasetiyle karışması nedeniyle Kosova yörenin istikrarsızlığa sürüklenmesinin baş sebebi olabilir” dedi.
Surroi, ilişkilerin normalleşmesi için Kosova ve Sırbistan arasında yeni ve gizli müzakerelerin yapılması için ABD ve AB ülkeleri tarafından büyük bir baskının yapılmasının beklendiğini vurguladı.
Surroi’ye göre, şu anda Batı Balkan ülkelerinin 2020 yılından önce Avrupa Birliğinin bölümü olması mümkün değildir. Bu sebepten gelecek on yılın, eski Yugoslavya’nın dağılmasıyla başlayan Avrupa’nın bu bölümünde durumun düzelmesinde kullanılması gerekir.
Surroi, Balkanlarda durumun çözümü için AB ve ABD’nin her zamandan çok önemli rol ile üstlenmesi gerektiğini de ileri sürdü.
Kosova Haber

 

  

Yorumlar