Duyuru

Djuriç: Kosova’da 10 Milletvekilimiz 50 Milletvekiline Bedeldir

Kosova Haberleri

  /   329   /   21 Eylül 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Sırbistan Hükümetinde Kosova Ofisi Müdürü Marko Djuriç,  nefrete ve Belgrat ile müzakerelerin kestirilmesine açıkça davet edenlerle Sırpların Kosova Hükümetine katılmasının kabul edilemez olduğunu bugün ifade etti. 


 “Bu sebepten biz  Vetvendosje Hareketinin de bölümü olduğu koalisyona Sırpların katılmasını desteklemiyoruz”  şeklinde Mitroviça’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Djuriç,  Srpska Listesinin  net bir şekilde gelecek Kosova Hükümeti ile hedeflerini belirlediğini söyledi. 

Djuriç, Belgrat’ın Kosova’da olumlu etkisi ile dış ve iç siyasetten Sırbistan çıkarlarına karşı faaliyette olan herkesi önlemek istediğini belirtti. 


İkinci hedefin  tüm bunlarda  Kosova genelinde ekonomik kalkınmanın olması gerektiğini belirten Djuriç, Merkezi Sırbistan’dan her yıl Kosova’ya yaklaşık yarım milyon Avro değerinde değişik ürünlerin satıldığını ve ekonomik bariyerlerin kaldırılmasının her iki ülke çıkarından olduğunu, bununla hem Kosova Sırp halkı hemde Sırbistan’ın  kazançlı çıkacağını söyledi. 


Kosova kurumlarının oluşmasından da konuşurken Djuriç,  Sırpların sakin bir şekilde Arnavut siyasi partiler arasında görüşme sonuçlarını beklediğini ve Sırpların onlara liderlerini seçmek istemediğini ileri sürdü. 


Djuriç, çok insanların 10 Sırp milletvekilinin az olduğunu ve Kosova Sırplarının taşıdığı önem için yeterli olmadığını söylemesine rağmen, 10 milletvekili gücünün 50 milletvekiline bedel olduğunu vurguladı. 

  

Yorumlar