Duyuru

Songül Ozan: Bayram, Türkiye ile Kosova İlişkilerinin Kuvvette Kazanmasına Vesile Olacak

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   485   /   04 Ekim 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan Kurban Bayramı mesajında birlik ve beraberliğin önemini hatırlatırken  Kosova\'da görev yapan Türk askerleri, polisleri, TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri ile Ticaret ve Din müşavirlikleri adına tüm Kosovalıların bayramını kutladı.


T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ın mesajını olduğu gibi aktarıyoruz:

“Sevgili Kosova halkı ve soydaşlarım,

Önümüzdeki Cumartesi günü Kurban Bayramımızın ilk günü. Her zaman olduğu gibi, bu Bayramın da aramızdaki karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştirmesine; hoşgörü, şefkat, fedakarlık ve merhamet gibi duygularımızın daha da canlanmasına güzel bir vesile olmasını yürekten diliyorum. 

Bu Bayramı, birlik ve beraberliğin önemini hatırlamak, kırgınlıkları unutup geleceğimizi dostluk ve kardeşlikle birlikte oluşturmak için de büyük bir fırsat olarak görüyorum.

Türkiye ile Kosova arasında her alanda mükemmel bir şekilde seyreden dostluk ve kardeşlik ilişkileri, hiç kuşkum yok ki bu Bayram vesilesiyle daha da kuvvetlenerek ilerleyecektir.

Bu ilişkilerin en değerli köprüsü olan Türk topluluğu ile birlikte çok etnili Kosova’yı oluşturan Arnavut, Boşnak, Roman, Aşkali, Mısırlı ve Goralı kardeşlerimizin nice Kurban Bayramını birlikte huzur içinde yaşayarak, dinimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktaracağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kosova\'da görev yapan askerlerimiz, polislerimiz, TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri ile Büyükelçiliğimiz Ticaret ve Din müşavirlikleri adına hepinizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

  

Yorumlar