Duyuru

Jahjaga: Rapor, Kosova’nın Kaydettiği İlerlemeyi Değerlendiriyor

Kosova Haberleri

  /   300   /   08 Ekim 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  Avrupa’ya katılımı yolunda Kosova’nn kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren ve Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan AB’nin Genişleme Stratejisi ve 2014 yılına ait İlerleme Raporunu bugün AB Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar tarafından teslim aldı.


Kosova İlerleme raporunu olumlu değerlendiren Cumhurbaşkanı Jahjaga,  bu raporun son yılda Avrupa reformlarının yerine getirilmesinde Kosova’nın elde ettiği ilerlemeyi değerlendirdiğini belirtti.  Jahjaga aynı zamanda raporda tespit edilen hedeflerin Kosova yüksek kurumlarına gönderilmesinde Kosova’nın kararlı olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Jahjaga,  yeni kurumların acilen reformlar için kararlılıklarını hayata geçirmeleri ve raporda tespit edilen eksiklikleri halletmeleri gerektiğini vurguladı.

 

AB Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar ise İlerleme Raporunun  İstikrar ve ortaklık Anlaşması sürecinin başarıyla tamamlandığını, vize muafiyetinde  şimdiye kadar kriterlerin yerine getirilmesindeki ilerlemeyi, EULEX ile işbirliğini, Özel Mahkemenin kurulmasını, Sırbistan ile diyalogu ve Kosova’da seçim sürecini değerlendiren olumlu bir rapor olduğunu ifade etti. 

  

Yorumlar