Duyuru

Osmani: Meclisten Korkmayın!

Kosova Haberleri

  /   293   /   08 Ekim 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Meclisinin kuruluş oturumuna başkanlık yapan Flora Brovina’nın siyasi parti temsilcileriyle görüşmesi tamamlandı.


Bu toplantıda VLAN blokunu temsil eden Vjosa Osmani, kuruluş oturumunun devamından hiç kimsenin korkmaması gerektiğini söyledi.

 

Osmani, “ Bu görüşmede,  PDK dahil, tüm milletvekillerine oturum devamına katılmaları için çağrımızı tekrarladım. Şu dakikalara kadar oturum devamı için herhangi bir hazırlık görmedim. Bir kez daha tüm milletvekillerine mevcut siyasi çıkmazın aşılmasın için serbest ifade ile tartışmaları hedeflediğimiz oturuma katılmalarına çağrı yapıyorum.  Hiç kimse korkmamalı. Yarınki oturuma Flora ya da PDK’nın katılıp katılmayacağı konusunda önyargı yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

 

Osmani bu görüşmede,  siyasi çıkmazın aşılması için parti liderleri arasında bir anlaşmanın yapılması önerisinin de olduğunu,  ancak 62 milletvekilinin tutumunu tekrarlayarak kapalı ofislerde anlaşmaya gerek olmadığını, aksine Mecliste tartışılması ve çözümün bulunması gerektiğini ifade etti.

 

Osmani,  aynı zamanda Meclis başkanını seçmekte PDK’nın başarısız olması halinde ne yapılabileceğiyle ilgili Anayasa Mahkemesinden mevcut kararı açıklamasını isteme imkanının da görüşülmekte olduğunu belirtti.

 

Osmani,  yarın Meclis oturumunu düzenleyeceklerini ve Kosova Anayasası ve yasaları esasınca hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

 

LDK milletvekili Osmani, PDK ve Meclise başkanlık yapan Flora Brovina’nın da 62 milletvekili tarafından çağrılan meclisin yarınki oturumuna katılacakları inancını belirtti. 

  

Yorumlar