Duyuru

Jahjaga: Liderler, Seçimlerin Tekrarlanmasını Aşan Yolu Bulsunlar

Kosova Haberleri

  /   331   /   11 Ekim 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Parlamento siyasi partiler liderleriyle toplantıların kolaylaştırılması süreci kapsamında Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga PDK,  LDK, Vetëvendosje Hareketi ve Nisma başkanları Hashim Thaçi,  Isa Mustafa,  Albin Kurti ve Fatmir Limaj ile ayrı ayrı olarak birer görüşme gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada Atifete Jahjaga’nın ülke kurumlarının en kısa zamanda kurulması konusunu, AAK lideri Ramush Haradinaj ile angajeliği nedeniyle telefonla görüştüğü bildirilmektedir.

Gerçekleşen bu görüşmelerde Cumhurbaşkanı Jahjaga, ülkenin daha derin bir bunalıma sürüklenmemesi için sürdürülebilir kurumların kurulmasında acele edilmesi gereğini dile getirdi.

 “Çözümlerin anayasal çerçevece ve Anayasa Mahkemesi kararları esasınca bulunması gereğini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkenin bulunduğu durumu ciddice değerlendirmekle liderlerden seçimlerin tekrarlanmasının kaçınılması için kurumların kurulmasına götürecek yol bulmalarını talep etti.” denilen açıklamada Jahjaga’nın,  kurumların kurulmasındaki gecikmenin özellikle güvenlik alanında olmak üzere Kosova’nın uluslararası süreçlerde angajeliği ile işbirliğini tehlikeye soktuğu ve değişik alanlarda uluslararası faktörle ülkemizin ortaklığına zarar verdiğini belirttiği  bildirilmektedir.

 “Kurumları için çözüm bulma imkansızlığı nedeniyle Kosova izole edilmiş kalamaz” diye vurgulanan açıklamada, Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın sürecin sonlanmasına dair görüşmelerde ortak bir tavra ulaşılmasının daha geniş ortak bir görüşmeye götüreceğini ifade ettiği ileri sürülmektedir.  

Yorumlar