Duyuru

Vllahiu: Dışarıdan Çözüm Olmayacak, Dayatma Olmayacak

Kosova Haberleri

  /   319   /   11 Ekim 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın siyasi danışmanı Arbër Vllahiu, yeni kurumların kurulmasına kadar Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın  siyasi partiler liderleri ile kolaylaştırma sürecini sürdüreceğini açıkladı.

“Cumhurbaşkanı Jahjaga liderler ile kolaylaştırma tartışmalar sürecini başlattı ve bu süreç meydana gelen durumunun üstesinden gelinmesine kadar devam edecektir” diyen Arbër Vllahiu, konuyla ilgili “Epoka e Re” gazetesine verdiği demecinde sürecin bozguna uğramamasının önemli olduğunu söyledi.

“Sürecin cumhurbaşkanının ofisindeki müzakereler masasında tutulması ve bozguna uğraması değil,  anayasal ve yasal çerçeve yanısıra ülke kurumlarına da saygı gösterilip çıkış yolunun bulunması önemlidir.”diyen Vllahiu, bu durumun çözülmesinde dayatmaların olmayacağını bildirdi.

“Süreç,  tamamıyla Kosova’nın sürecidir ve tamamıyla kurumlar ile parlamento siyasi partileri ve milletvekillerin ellerindedir. Dayatmaların olmayacağı anlaşılmalıdır. Dışarıdan da çözüm olmayacaktır. Anayasa dışında da çözüm olmayacak.”diye belirten Arbër Vllahiu, Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın liderlerin kurumların kurulması için irade ve güce sahip olacaklarına inandığını  ve çözümün sonsuza dek aranamayacağını ifade etti.

Vllahiu bu vesile ile ülkede meydana gelen siyasi durum nedeniyle ülkenin bir çeşit kritik bir safhada olduğunu söyledi.  

Yorumlar