Duyuru

Jahjaga: Kriz, Uluslararası Partnerliği Sarsıyor

Kosova Haberleri

  /   322   /   13 Ekim 2014, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, kurumların oluşturulmasındaki yetersizliğin uluslararası partnerliği sarsmaya başladığını belirtti.

 

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga,  siyasi parti liderleriyle anlaşmanın sağlanmasının kolaylaşması süreci kapsamında yaptığı görüşmelerde, Parlamentonun tüm siyasi partiler liderlerine, ülkenin içinde bulunduğu duruma  ve sadece kurumsal ile siyasi değil, her şeyden çok bütçe ile finans krizine dikkat çekti.

 

Cumhurbaşkanının kabinesindeki ekip şefi Arbër Vllahiu, Hür Avrupa Radyosuna gönderdiği bir resmi yanıtta,  Cumhurbaşkanının ülkede istikrarlı kurumların oluşmasındaki yetersizlik nedeniyle uluslararası camia ile partnerliğin, özellikle de güvenlik alanında stratejik partnerliğin sarsmaya başladığını belirtti.

 

 “Kosova’nın kurumların oluşturulmasındaki engel nedeniyle uluslararası partnerlik gündeminden çıkarılması tedirgin edicidir ve Kosova’yı ağır bir duruma getirmektedir” şeklinde konuşan Vllahiu, Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın önümüzdeki günlerde mevcut durumdan çıkar yolun bulunması için siyasi parti liderlerinin somut önerilerle gelmesini beklediğini de ileri sürdü.

  

Yorumlar