Duyuru

Jahjaga: Çözüm Anayasal Çerçevede

Kosova Haberleri

  /   288   /   16 Ekim 2014, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumurbaşkanı Atifete Jahjaga, Parlamento siyasi partiler liderleriyle tartışmaları kolaylaştırma süreci kapsamında bugün ülke kurumlarının kurulması konusunu ele aldığı LDK Başkanı Isa Mustafa ve AAK lideri Ramush Haradinaj’ı ayrı ayrı kabul etti.

Bu görüşmelerle ilgili yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, kurumsal kördüğümün hızlı bir şekilde çözümlenmesinin Kosova’nın vatandaşlarına olduğu gibi uluslararası topluma da karşı yükümlülüklerini yerine getirmek ve ülkenin Avrupai yolculuğunu hızlı sürdürmesine imkan sağlayacağını söyledi.

Bundan başka Jahjaga, parlamento siyasi partiler liderleri ve Kosova Meclisi milletvekillerinin anayasal çerçeve ve Anayasa Mahkemesi kararlarınca olduğu gibi Kosova devletinin kurulduğu prensiplere de saygı gösterilmekle çözüm bulmaları gereğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova’nın siyasi yanısıra her şeyden çok mali ve bütçe krize müsaade edemeyeceğini çünkü bunun bizzat Kosova vatandaşlarına ve ülkemizin uluslararası ortaklığına zarar vereceğini açıkladı.  

Yorumlar