Duyuru

Vuçiç: Arnavutlardan Nefret Etmiyorum

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   423   /   25 Ekim 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç,  Arnavutlardan nefret etmediğini ve onlarla görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. “Danas” Sırp gazetesine verdiği bir demeçte Vuçiç, Sırbistan’da Arnavut fırın dükkânlarına saldıranların hepsinin tutuklandığını bildirdi. 

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın “Büyük Arnavutluk” Arnavutların bir projesi olmadığını ifade etmesini hatırlatan Vuçiç, buna inanmak istediğini söyledi. 

Partizan stadyumunda Sırbistan ve Arnavutluk arasında oynanan maç sırasında Arnavutlara karşı işitilen sloganlarla ilgili soruyu da yanıtlarken Vuçiç, bunun iyi bir şey olmadığını, fakat maçın bu sloganlar yüzünden kestirilmediğini ileri sürdü. 

Sırp Başbakanı Sırp yetkilileriyle birlikte kendisinin de Arnavutlara karşı medya saldırılarından da konuştu. Fakat bu açıklamalarında herhangi bir nefret belirttiğini kabul etmek istemedi. 

Vuçiç, “Ben Arnavutlardan nefret etmiyorum ve her zaman onlarla görüşmeye hazırım. Her zaman diyalog için yakınlık göstereceğim.  Hiçbir açıklamamda nefret belirtmedim” şeklinde konuştu.   

Yorumlar