Duyuru

Thaçi: Bundan Sonraki Adımlar İçin Siyasi Mutabakata Varılsın

Kosova Haberleri

  /   379   /   09 Kasım 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  RTK-ya röportajında Başbakan Hashim Thaçi, Bloğun PDK-nın Meclis başkanı adayını oylamak için hazırlık belirtmesinden sonra bununla ilgili ve bazı diğer konulara dair görüşlerini açıkladı.

 \"Önemli olan Blok etrafında toplanan partiler nihayet Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını benimsediler,  bunu yansıtmaya ve Anayasa’ya saygı göstermeye başladılar ve bu beş aylık ablukadan sonra olumlu bir emaredir.  Demokratik Partisi’nin adımları Kosova Cumhuriyeti Anayasası ve ülkenin yasaları ile uyumlu olacaktır. İster siyasi yelpaze olarak kuruluş toplantısının çağırılması,  ister hükümetin kurulması, ister de ilerdeki adımlarolsun her şeyi tartışmak için oturacağız.\" diyen Başbakan Hashim Thaçi, bu durumdan nasıl çıkılacağı ve ülkenin ne zaman kurumlara sahip olacağıyla ilgili konuştuğu gibi bazı diğer konularda da görüşlerini açıkladı. 

Bundan sonraki her bir adım için mutabakata varılmasını talep eden PDK lideri Thaçi,  “Talep edilen, bundan sonraki adımlar için siyasi mutabakata varılmasıdır” dedi.  

Yorumlar