Duyuru

Mustafa: Thaçi’nin Vaat Ettiği Maaş Artışları Olmayacak

Kosova Haberleri

  /   352   /   11 Aralık 2014, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Yeni seçilen Başbakan Isa Mustafa, eski Başbakan Hashim Thaçi’nin vaat ettiği gibi maaş artışlarının olmayacağını açıkladı. Priştine-Üsküp otobanının da pahalı olduğunu belirten Mustafa, ancak bu projeyi durduramayacağını söyledi.

‘Reuters’ haber ajansına verdiği demecinde Başbakan Isa Mustafa, bazı işletmelere için vergileri düşüreceğini bildirip yeni iş yerleri açan işletmelere ise düz vergi teklif edeceğini duyurdu.

Maaşların ekonomi büyüme ile artırılacağını söyleyen Mustafa, bu yıl ekonomi büyümenin %3.5,  2015 yılında ise %4.1 oranında büyümenin öngörüldüğünü ifade etti.

Priştine-Üsküp otobanının 600 milyon Avro’ya inşa edilmesini pahalı olarak değerlendiren Başbakan Mustafa, fakat büyük bir ihtimalle bunu durduramayacağını da vurguladı. “Biz zor zamanları yaşıyoruz ve tüm bu paraları otobana harcama durumunda değiliz. Fakat anlaşmanın imzalandığı da su götürmez bir gerçektir” dedi Mustafa. 

Rakamlar vermeyi reddeden Isa Mustafa, küçük ve orta işletmeler için vergilerin düşürüleceğini ve yeni iş yerleri açan şirket ve işletmelerden 2-3 veya beş yıl vergi alınmayacağını ve bazılarına da devlet mülkünün teklif edileceğini açıkladı.

Dışardan borçlanmak seviyesinin artırılması için IMF ile görüşmeyi planladığını kaydeden Mustafa, bu vesile ile Thaçi Hükümeti’nin hazırladığı bütçenin onaylanmasını talep edeceklerini, fakat birkaç ay içerisinde bütçenin tekrar görüşüleceğini bildirdi.

En önemli problemi ekonominin oluşturduğunu belirten Başbakan Isa Mustafa, “ Ekonomik kalkınma sağlanırsa her şeyin üstesinden gelebiliriz” dedi.  

Yorumlar