Duyuru

Jahjaga: Kurumlar, Vatandaşların Kaybolan Güvenini Yeniden Kazanmalı

Kosova Haberleri

  /   384   /   23 Aralık 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova kurumlarının vatandaşların yaşamını iyiye doğru değiştireceğine ve çocukların köpeklerin hedefi olmayacağına ve çöp konteynerlerinde bir parça ekmek arayışında olmayacaklarına inanmak istediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Jahjaga bu sözleri bugün Hür Avrupa Radyosuna verdiği demecinde söyledi.


Jahjaga zamanında tüm siyasi partilere aralarında uzlaşmazlığın devam etmesiyle ülkeyi büyük bir siyasi ile mali krize sürükleyeceklerini uyardığını belirtti.


Jahjaga, “Altı aylık bir dönem, ülkelerinin kurumlarına vatandaşların güvenini kaybetmelerine ve yaşamlarının ağırlaşmasına neden oldu” dedi.


Siyasi krize çözüm bulma çabasını gösterdiği sırada taraf tuttuğuna dair muhalefetin iddialarına da karşı gelen Jahjaga, siyasi liderlerin çözümün bulunması için en az hazırlık gösterdikleri zamanda halkın birliği için anayasal rolünü oynadığını ve ülkede gerek güvenlik gerek te siyasi istikrarı garanti ettiğini ifade etti.


Jahjaga, konuşmasında, Avrupa’da en yüksek işsizlik oranı ve en düşük ekonomi kalkınma düzeyi ile Kosova’nın yolsuzluk toplumu olarak algılandığı bir gerçeğin de mevcut olduğuna dikkat çekti.

  

Yorumlar