Duyuru

Jahjaga: 2015 Yılı Köklü Reformlar Yılı Olacak

Kosova Haberleri

  /   357   /   31 Aralık 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga bugün, Cumhurbaşkanı faaliyetlerini izleyen gazetecilere yılsonu kabulü düzenledi.

 

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Jahjaga, gazeteci, haber sorumlusu, başyazar ve sorumlularla yılsonu görüşmelerinin bir gelenek olduğunu belirterek, görüşmelerde yıl içerisindeki zorluklardan olduğu gibi başarılardan da bilgi verildiğini söyledi.

 

Bu vesileyle medyaların çalışmalarını takdir eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Cumhurbaşkanı kurumunun etkinliklerini büyük bir titizlikle izleyen medya mensuplarıyla zaman zaman oydaş olmadığını belirtti, ancak cumhurbaşkanı olarak gazetecilerin işine ve tutumlarına karışmadıklarını ve çalışmalarına her zaman saygı duyduğunu ileri sürdü. Jahjaga, devlet olarak hür medyanın olmasını hedeflediklerini ve kurum olarak gazetecilerin demokrasinin korunmasında profesyonelce davranmalarını beklediğini söyledi.

 

Bir gün sonra ayak basacağımız 2015 yılında hedeflerden ve faaliyetlerinden söz eden Cumhurbaşkanı, gelecek yılda çok şeylerin yapılmasını ve bu yönde kurum ile vatandaşların şartsız kayıtsız olarak yardım eli uzatılması gerekliliğini savundu. Jahjaga, gecikmeyle olsa bile Avrupai ve Avroatlantik süreçlerine katılımı adımının atılması zamanın çatığını altını çizerek vurguladı.

 

Her toplumda hata en demokratik ülkelerde de yapılması gereken reformlar bazı vatandaşlar tarafından direnişle karşılanır, ancak devlet olarak reformlar zorda olsa yapılması gerekir şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Jahjaga, reformların ilk sırada vatandaşların yaşamlarının iyileşmesi için yapıldığını vurguladı.

 

Medyalarda çalışan gazetecilerin ülkede elde edilen başarılar konusunda övgüyle yazmaları gerektiğini ancak ülke kurumlarının şeffaflığı uğruna, eleştirilerin de olması kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirten Jahjaga, bunu her zaman iyimserlikle kabul ettiğini vurguladı.

 

Sonunda da Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjyaga, yılın geleneksel kabulüne katılan tüm gazetecilerin ve tüm, Kosova vatandaşların yeni yılını kutladı ve önümüzdeki 2015 yılın sağlıklı ve başarılı olması dileklerinde bulundu. 

  

Yorumlar