Duyuru

Thaçi: Uyanın, Kosova Yedi Yıldır Bağımsız Bir Ülke

Dünyadan Haberler - Kosova Haberleri

  /   544   /   08 Ocak 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Sırbistan’ın Kosova için nihai çözümün sunulmasıyla ilgili planlarını tanıtmakta siyasi bir gürültü çıkarmasının her seferinde geçen yüz yılın zihniyetini atlatmasının ne kadar zor olduğu konusunda inancı daha da güçlendirdiğini söyledi.


Facebook paylaşım sitesinde Thaçi, bu başarısız planların ne Kosova ne de ülkenin özgürlük ve bağımsızlığına yardımcı olan demokratik dünya ülkeleri için sürpriz olmadığını belirtti. 


Thaçi, “Biz sadece Avrupa ailesinin bölümü olmayı hedefleyen bir komşu ülkeden böyle bir yaklaşımın devam etmesinden hayal kırıklığımızı belirtebiliriz. Oysa Avrupa Birliğinin ilkelerinin ne olduğu bellidir. Biz sadece kuzey komşumuza geçen yüzyılın zihniyetinden kurtulmasına yardımcı olacağız ve Kosova’nın 16 yıldır özgür 7 yıldır ise dünyanın büyük bir bölümü tarafından tanınmış bağımsız bir ülke olduğunu net bir şekilde bildireceğiz” dedi. 


Kosova’nın AB ve NATO üyeliğine doğru ilerlemekte kararlılığını da belirten Thaçi,  Belgrat siyasetçilerinin bu rüyalarından en kısa zamanda uyanacaklarını ve Kosova gerçeğini kabul edeceklerini ümit ettiğini ifade etti. 

  

Yorumlar