Duyuru

Mustafa: Sözler Yumuşatılsın, Soğukkanlı Davranılsın

Kosova Haberleri

  /   526   /   11 Ocak 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan Isa Mustafa Sırp topluluğuna ait üç bakana karşı kampanyanın sürdürülmemesi talebinde bulundu. ‘Facebook’ aracılığıyla yaptığı açıklamada Mustafa, \" bu şekilde işler düzeltilmediğinden dolayı sözler yumuşatılsın ve soğukkanlı davranılsın\" çağırısında bulundu.


Kosova’da doğmuş ve burada yaşayanların Kosova kurumlarında sorumluluklarla üstlenme hakkına sahip olduklarını belirten Başbakan Isa Mustafa, ‘Facebook’ aracılığıyla yaptığı açıklamasında daha şu ifadelere yer verdi:


‘Ülkenin Başbakanı olarak tüm toplulukların entegrasyonu ve onların saygı görmeleri için azami angaje olacağım. Kendimizi serbest bırakmak ve hayati,  işsizlik, yoksulluk ve hukuk sorunlarıyla meşgul olabilmemiz için bize bu gerekir. 


Priştine Belediye Başkanı veya Yakova Belediye Başkanı kendi siyasi ajandasına kayıp aileler ve kaybolan kişiler konularını dahil etmeleri ya da halk avukatının siyasi açıklamalarla meşgul olmasının ne kadar yerinde olduğunu onlar iyi düşünmelidirler. Ayrıca bakanlar da ölçüsüz açıklamalarda bulunmadan önce düşünmelidirler ve savaşın şartlarını, trajedisini ve sonuçlarını öğrenmelidirler. 


Ve sonunda asırlardır dini mabetleri koruduğumuz,  iyi komşuluk ve hoşgörüyü temin ettiğimiz  bizler, şimdi onların dini mabetlerini, mezarlarını ve evlerini  ziyaret etmelerini yasaklamak hakkına sahip olup olmadığımızı düşünmeliyiz. Ve hiçbirinin işini yapmadığında ülkenin fitilini yakması en kolaydır. 


İşbirliği köprülerinin kurulması ve bizi birleştiren nedenlerden dolayı çalışmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

  

Yorumlar