Duyuru

Jahjaga: Kosova’dan Kaçmak Çözüm Değil

Kosova Haberleri

  /   498   /   06 Şubat 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  yasa dışı göçün durdurulması için bilinçlendirme kampanyasına Vıçıtırın belediyesi ile başladı.


Cumhurbaşkanı Jahhaga, son haftalarda yasa dışı göçün en yoğun olduğu Vıçıtırın belediyesini ziyaret etti.


Cumhurbaşkanı Jahjaga Vıçıtırın Belediye Başkanı Bajram Mulaku ile görüştü. Bu görüşmede Mulaku,  belediyedeki durumdan özellikle de bu belediyeden vatandaşların uzaklaşmasından ve yasa dışı göç olgusundan bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı ile görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga çok sayıda Vıçıtırın vatandaşıyla da görüşüp, onların sorunlarını dinledi ve ülkeyi terk etmemelerine çağrı yaptı.


Cumhurbaşkanı Jahjaga,  “Bugün her vatandaşla görüşüp, sorun ve tedirginliklerini dinlemek için Vıçıtırın’a geldim.  Vatandaşlarımızın ülkeyi terk etmesinden olağanüstü endişeliyim.  Kosova’nın savaştan 15 yıl sonra bugün arzuladığımız bir ülke olmadığı bilincindeyiz. Ancak, çözüm vatandaşların kaçmasında olamaz,  bizim kaçması gereken vatandaşlarımız yok. Biz ülkeyi terk edip başka bir ülkeye gitmenin ne demek olduğunu çok iyi biliriz.  Bu sebepten herkese ülkeyi terk etmemelerine ve birlikte devletin imarında çalışmamıza çağrı yapıyorum” şeklinde konuştu.

  

Yorumlar