Duyuru

Jahjaga: Kosova’nın Kaybedecek İnsanı Yok

Kosova Haberleri

  /   444   /   08 Şubat 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga Vuçitırın yanısıra dün Ferizoviği de ziyaret etti.

Son illegal göç dalgası konusunu görüşmek için Ferizovik belediye yetkilileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova’yı terk etmenin vatandaşlar için çözüm olmadığını ancak vatandaşlar ile ülke kurumlarının güncel sorunların atlatılması ve ülkenin inşası ile kalkınması yönünde beraberce çalışmalarda bulunmaları gereğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga son günlerde batılı ülkelere göçün yoğun yaşandığı bu belediyedeki son gelişmelerden Ferizovik Belediye Başkanı Muharrem Svarça’dan bilgi aldı.

 Cumhurbaşkanı Jahjaga sorunlarını,  dertlerini ve endişelerini öğrenmek onların sesini dinlemek için Ferizovik vatandaşlarıyla da bir araya geldi.

“Vatandaşlarla konuşmak, tüm endişeleri ve tedirginliklerini dinlemek ve görüşmek için buraya geldim. Onların en önemli tedirginliği, savaştan ve bağımsızlıktan sonra istediğimiz Kosova’nın olmayışı, bizim beraberce paylaştığımız kaygılardır. Devlet kurulma sürecinin zaman alan, zahmetli bir süreç olduğu bilincindeyiz. İyi ama yerli kurumların çalışmaları, Kosova Cumhuriyeti Hükümeti işbirliğinde bulunması gereken belediyeler düzeyleri aracılığıyla beraberce bu sürecin üstesinden gelmeliyiz” diyen Jahjaga, bir araya geldiği bir çok vatandaştan aile yakınlarına, akrabalarına çözümün kaçış olmadığı çağırısında bulunmalarını talep ettiğini söyledi.

15 sene önce binlerce kişinin ülkeden kaçtığından dolayı Kosova’nın kaçışın ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Jahjaga, bugün Kosova’nın vatandaşları lazım olan bir süreç içinde bulunduğunu anlattı. 

“Kaybedilecek vatandaşımız yok. Devletimizi inşa etmek için  beraberce seferber olmamıza dair belediye yetkilileri ve vatandaşlara bu tür bir çağrıda bulundum. Yapacak daha çok işimiz var. Kaçışlar çözüm değildir. Tüm sorunlara beraberce çözüm bulmak için ortak mücadelede bulunmalıyız. “diye belirtti Jahjaga. 

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga Ferizovik ziyareti kapsamında bu belediyede bazı iş örgütleri ve işletmeleri de gezdi.  

Yorumlar