Duyuru

Jahjaga: Göç Yolunu Tutmayınız‏

Kosova Haberleri

  /   340   /   11 Şubat 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Gilan’ı bugün ziyaret eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Gilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile Gilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri arasında gerçekleşen buluşmanın amacı, batılı ülkelere yönelik illegal göçe karşı bu yöre vatandaşlarına ortak mesajın gönderilmesi teşkil etti.

Belediye Başkanı Ofisi’nde gerçekleşen görüşmeden sonra Jahjaga ve Haziri, kentin merkezinde yaya yürüdüler ve tesadüf olarak karşılaştıkları bir grup Gilanlı gençle de bir kafeteryada kahve içtiler.

Son günlerin en güncel konusunu oluşturan batılı ülkelere illegal göçün kolay bir yolculuk olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga; aksine bu illegal yolculuğun zor, tehlikeli ve güvenli olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: 
“İllegal göç yolculuğu kolay bir yolculuk değil, tehlikeler dolu ve güvenli olmayan bir yolculuktur. Vatandaşların refahı, daha iyi yaşamaları ve güvenleri ile haysiyetlerini geri iade etmek için kurum olarak ehemmiyet göstermekteyiz. Bu yolculuk devlet olarak Kosova için genelde vatandaşlarımız özellikle de en büyük servetimizi teşkil eden gençlerimiz için iyi bir mesaj değildir. Bu yolculuk özellikle tüm bu şahısların geri gönderileceğine dair AB ülkelerinden yapılan açıklamalardan sonra daha da güvensizdir.” 

Gençlerin geleceğinin Kosova’da olduğunu ileri süren Jahjaga, konuşmasına daha şunları ekledi:
“İllegal göçün durdurulması için çağırıda bulunuyorum. İstikbal buradadır, ancak  istikbalin tesis edilmesi için  çalışmalıyız. Merkezi ve yerel kurumlar burada Kosova’da devletleşme alanında ortak çalışmalarda bulunmalıdırlar. Ve bu somut olarak beraberce yaşamakla ve ülkemizi ilerletmekle sağlanır.”

Gilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri ise illegal göçe yönelik ortak mesajda bulunulması için Gilan’a ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiğinden dolayı Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’ya teşekkür etti.  

Yorumlar