Duyuru

Thaçi: Yasa Dışı Göçedenlerin Saysıyla Manipüle Ediliyor

Kosova Haberleri

  /   363   /   15 Şubat 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi açıklamalarını Brüksel’de varılan anlaşmalar aleyhine çevirmek istedikleri gerekçesiyle muhalefet  partileri ile diğer kamu faktörlerini suçladı.


‘lajmi.net’-e verdiği demecinde Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, Brüksel’de Başbakan Isa Mustafa ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç arasında varılan son anlaşmanın, Meclis yanısıra ülkedeki tüm ilgili kurumların güvenini de kazanıp onayını aldığını söyledi.


Thaçi vatandaşlarımızın ülkeyi terk etmeleri ve sınırları illegal geçmelerini teşvik eden ’bazı suç guruplarının dezenformasyonlarından endişe duyduğunu açıkladı.Hükümet’in ikinci şahısı olan Thaçi, Kosovalı yasa dışı göçmenlerin sayısıyla ilgili bazı medyada yayımlanan bilgilerin reel olmadığını ve bu bilgilerin bazı muhalefet partileri tarafından maksatlı abartıldığını ifade etti.


Hükümet’in vatandaşlarımızın batılı ülkelere kaçışlarını ciddi görüşmeye başladığın açıklayan Thaçi, PDK ve LDK koalisyonunun tüm zorlukların üstesinden gelmesi için  güç ve siyasi istikrarlığa sahip olduğunu bildirdi.


Kosova Silahlı Kuvvetleri’nin kurulması, Kosova’nın sahip olduğu uluslararası yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, diyalog ve Özel Mahkeme gibi geçmiş hükümetten tamamlanmamış birçok işin kaldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, Mecliste temsil edilen tüm partilerin  bu konuların çözümüne yapıcı katkıda bulunmaları gereğine işaret etti.

  

Yorumlar