Duyuru

Mustafa: Yargı Anlaşması Büyük Bir Zafer

Kosova Haberleri

  /   347   /   15 Şubat 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, uluslararası camianın arabuluculuğuyla Brüksel’de Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile varılan yargı anlaşmasını açıkladı.


RTK’nın “Debat” yayınına katılan Başbakan,  zor varılan bu anlaşmanın iki tarafın zaferi olduğunu belirtti. 


Mustafa,“Bu süreçle artık Kraljevo ya da başka yerde mahkeme olmayacak sadece Kosova’da olacak ve bu büyük bir zaferdir. Bir kimseler beğenmeyebilir. Buna karşı gelenler ülkenin kuzeyi ve güneyini  kapsayan Temel Mahkemenin ve Temel Savcılığın olmasından Kosova’nın kayıpta olacağına dair delilleri yok” dedi. 


 Mustafa’ya göre, Sırbistan ile diyalog edilmezse o zaman Kosova’nın daha 20 yıl kuzeye erişimi olmayacak. Mustafa aynı zamanda Sırbistan Başbakanı Vuçiç’in eski Bakan Aleksandar Vuçiç konusuyla da ilgilendiğini ve Belgrat’ın Kosova’daki gelişmelere ve Sırp milletvekillerinin Meclise dönmelerine karışmayacakları gibi bir izlenime vardığını da söyledi. 


Başbakan İsa Mustafa  konuşmasında, gelecek hafta Kosova Hükümetinin  dört yıllık hükümet programıyla çıkacağını bildirdi.  Mustafa, bu programın tarıma ait projeleri maksimum şekilde destekleyeceğini ve gençler için yeni iş yerlerini oluşturacağını açıkladı. 

 Mustafa bir kez daha bu yıl maaş artışı olmayacağını da ifade ederek, bunun için borç alınması gerektiğini, çünkü devlet bütçesinde para olmadığını belirtti. 

  

Yorumlar