Duyuru

Thaçi: Kosova Hiçbir Zaman Daha Özgür Değildi

Kosova Haberleri

  /   409   /   17 Şubat 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Hashim Thaçi verdiği bir demecinde bağımsızlığın ilan edilmesinden bu yana ülkemizde ekonomi büyümenin ortalama % 4 oranında olduğunu ve Doğu Avrupa’da ülke olarak en düşük dış borca sahip olduğumuza vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Cumhuriyet’in ilan edilişinin yedinci yıldönümü nedeniyle “EurActiv” portalına verdiği demecinde Kosova’nın hiçbir zaman daha özgür oysa Balkan devletlerinin bugün gibi birbirleriyle daha barış içinde olmadıklarını söyledi. 

Bağımsızlık yılları boyunca ekonomi büyümenin ortalama % 4 oranında bir gelişme kaydettiğine dış borcun ise Doğu Avrupa ülkelerinden en düşük olduğuna vurgu yapan Thaçi, nüfusun % 80 oranında internet ağına dahil olduğunu, bu yedi yıl içinde 1.500 km yolun ve 100-ün üzerinde okulun inşa edildiğini belirtti.

Tüm önemli altyapı yatırımlarına karşın, tranzisyondan yorgun olan Kosovalıların daha iyi ekonomi standardını talep ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Thaçi, ekonomi büyümenin gençlere çok sayıda yeni iş yerlerini sağlamadığını ve bu nedenle Kosova’ya yapması gereken çok işlerin kaldığını ileri sürdü.

Kosovalılar girişimci ruha sahipler,  fakirlik hafifletilecektir

Atina’dan Lublyana’ya kadar tüm bölge ülkeleri gibi Kosova’nın da çok sayıda ekonomik sorunlardan uzak kalmadığını belirten Dışişleri Bakanı Thaçi, 15 yıl öncesine kıyasen  Kosova’nın bir demokratik zirve gelişme kaydettiğine vurgu yaptı ve “yolsuzluk  var iyi ama biz bunun kökünü kazıyacağız” dedi.

Sırbistan ile eski çatışmalar  belirtilerini, sürdürülmekte olan diyalog ile kaldıracaklarını kaydeden Thaçi, Kosovalıların her zaman girişimci ruha sahip olduklarını ve bununla fakirliği hafifleteceklerini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bu vesile ile ailelere daha iyi bir yaşam temin edecek Kosova’nın enerji dolu bir topluma sahip olduğunu ifade etti.  

Yorumlar