Duyuru

Thaçi: Türkiye, Kosova’nın Önemli Partneri

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   381   /   20 Şubat 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bugün Türkiye Cumhuriyetinde resmi ziyaretine başladı.


Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde bugün Başbakan Yardımcısı Thaçi,  iç konsolidasyonu ve uluslararası sahnede Türkiye’nin Kosova’ya sunduğu büyük yardımı için takdirlerini ifade etti.


Thaçi ve Türkiyeli muadili Çavuşoğlu,  tüm alanlarda iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesinde hazırlıklarını dile getirdiler.


Thaçi, “Türkiye, bizim için  en önemli ekonomik partnerlerden biridir ve  her iki ülke ticari değişimin  ve Kosova’da yabancı yatırımcılar sayısının artmasında  çaba sarf etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Ekonomi gelişmeler yanısıra Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde Thaçi,  düzen ve güvenlik alanında işbirliğinden de söz etti.


Türkiye Hükümeti adına konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin, Kosova’nın gelecek ordusunun eğitilmesi ve malzeme esasınca somut desteğinin artmasında hazır olduğunu belirtti. 


Çavuşoğlu aynı zamanda Kosova’da Türk yatırımcılarının da varlığını olumlu değerlendirerek, Türkiye hükümetinin diğer Türk işletmecilerini de Kosova’ya gelip yatırım yapmalarını ve yeni iş yerlerinin açılmasını teşvik edeceğini ileri sürdü.


Avrupa Konseyi Meclisinin eski Başkanı olarak Bakan Çavuşoğlu Kosova’nın Avrupa Konseyi üyesi olma hedefinin hayata geçirilmesini şahsen desteklediğini de ifade etti.

 

Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi gün içerisinde Türkiye’nin diğer devlet yetkilileriyle de temaslarda bulunacak. 

  

Yorumlar