Duyuru

Thaçi: İsrail Yakında Kosova’yı Tanıyacak

Kosova Haberleri

  /   389   /   09 Mart 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi,  İsrail’in ‘Yedioth Ahronoth’ gazetesine verdiği demecinde terörle mücadele ve İsrail tarafından Kosova’nın tanınması konularına odaklandı.

İsrail’in ‘Yedioth Ahranoth’ gazetesine verdiği demecinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Kosova’nın uluslararası terörle mücadeleye özen gösterdiğini açıklayarak Kosovalıların yabancı savaşlara katılmalarını yasaklayan yasanın da onaylandığını söyledi.

Demecinde Kosova ile İsrail arasında ilişkilere de değinen Thaçi, geride kalan son iki yıl içerisinde Kudüs ve Priştine hükümetleri arasında bir yakınlaşmanın meydana geldiğini anlattı. İsrail’in Kosova’yı desteklediğini ifade eden Dışişleri Bakanı Thaçi, iyi bir dostluğun kurulduğunu ve yakında İsrail’i ziyaret edeceğini bildirdi.

İsrail tarafından Kosova’nın tanınmasının yalnız an meselesi olduğuna vurgu yapan Thaçi, “İki ülke arasında iyi ilişkilere yatırımyapmayı sürdürüyoruz ve İsrail ile değişik alanlardaki işbirliği için ilgi gösteriyoruz. Ciddi tüm yatırımcılar ülkemize davetlidirler. İşletmeler için en iyi bir ortam sunuyoruz. Balkanlarda günümüzde durum her zamandan çok daha iyidir. Onlarca yıl sürdürülen savaşlardan sonra,  şimdi bir barışa ulaşmış bulunuyoruz.” dedi.  

Yorumlar